vrijdag 4 februari 2011

Biscornu

Hoe maak je een biscornu. Toen ik net begon met het maken van verschillende soorten handwerken wist ik het ook niet. Ik had de kussentjes of biscornu's zoals ze eigenlijk heten al heel vaak gezien op het wereldwijde web. Maar ja hoe maak je het???
Voor diegene die er ook een willen maken, maar niet precies weten hoe staat hier een uitleg met foto's erbij. Is er iets niet duidelijk stuur mij dan een mail.
Heb je nog geen patroon of wil je een ander patroontje, zoek dan eens op freebee biscornu en dan vindt je heel, heel veel graits patroontjes.

stap 1:

Neem 2 lapjes borduurstof.
Borduur er eentje met een vierkant patroon. De meeste patronen voor een biscornu zijn ongeveer tussen de 50 tot 60 kruisjes breed.

Ben je klaar met borduren van de bovenkant, borduur dan een evengroot vierkant met kruisjes op het tweede borduurlapje.


Stap 2:

Vervolgens maak je een rand met stiksteekjes om je borduurpatroon heen. De stiksteekjes zijn 2 kruisjes breed. (is dus over 4 weefseldraden)
Knip vervolgens je vierkantjes uit. Sla 8 weefseldraden over en dan recht afknippen.

stap 3:

Strijk je lapjes en leg ze naast elkaar. Draai nu het onderste lapje een klein stukje, zodat een punt van het onderste lapje tegen het midden aanligt van je bovenste lapje.


stap 4:

Neem een langere draad in dezelfde kleur als je stiksteekjes. Hecht eerst aan en steek dan je naald onder het stisteekje door wat in de punt zit.
Vervolgens steek je hem onder het stiksteekje door wit in het midden zit van het ander lapje. Aantrekken en de lapjes zitten aan elkaar vast.

Let op!! Alleen onder je stiksteekjes steken en niet door de stof heen!


stap 5:

Ga zo door tot je bijna helemaal rond bent.



stap 6:

Vlak voor het einde vul je je biscornu met de vullign die je hebt uitgekozen. Is je kussentje vol, naai hem dan verder dicht zoals hierboven beschreven staat.

Zo ziet je kussentje er dan uit.


stap 7:

Neem nu een knoop of een kraal en leg deze in het midden van je biscornu. Steek nu met een lange naald eerst door de knoop en dan dwars door je biscornu heen en steek je naald door de knoop of kraal heen aan de achterkant. Steek dan terug en trek je draad stevig aan. Niet te stevig, want dan kan je draad breken. Herhaal dit een paar keer en hecht af.



stap 8:

Je kan je bisccornu nog versieren als je dat wilt.

5 opmerkingen:

Shirley zei

Dank je voor deze heldere uitleg, ik ga het van quiltstof proberen te maken, mijn eerste poging, het moet een spedenkussentje worden.

Unknown zei

Hartelijk dank voor de uitleg! Ik ga hem nu in elkaar zetten!

gerardenhennie zei

wat een goede uitleg zal het vast een keer proberen ik vind ze zo mooi

Unknown zei

Bedankt, voor de uitleg

Unknown zei

Dank je voor de uitleg, leest erg makkelijken met de foto's erbij zeer duidelijk.